Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Гарантированные номера «Зима 2012-2013» в горах Италии

Grand Voyage предлагает вашему вниманию гарантированные номера в горах Италии на зимний сезон 2012-2013 уже сейчас!

1120

Regatul Unit
Alte Destinatii:

Orase importante:

Londra

Cu 8 milioane de locuitori, Londra este cel mai mare oras european, dar si cel mai divers din punct de vedere etnic. Aproape 200 de limbi sunt vorbite la Londra si mai mult de 30% din populatie este reprezentata de imigranti. In pofida descentralizarii si a orgoliilor locale, Londra domina orizontul tuturor cetatenilor britanici pentru ca aici au loc cele mai importante evenimente si pentru ca aici se incheie cele mai mari afaceri.

 

Sentimentul de superioritate al londonezilor irita de multe ori sau chiar provoaca enorme resentimente, dar Londra continua sa atraga ca un magnet, sa domine si sa prospere. Cu ocazia intrarii in noul mileniu cele mai reprezentative cladiri din Londra au trecut printr-un amplu proces de renovare, dar au aparut si atractii noi, ca Tate Modern sau London Eye.

 

Principalele puncte de interes din capitala Angliei sunt Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham, Catedrala Sf. Paul si Turnul Londrei. Spatiile verzi ale Londrei sunt foarte apreciate si daca veti intra vara in St. James Park veti intalni la fiecare pas englezi care citesc ziarul pe iarba sau care pur si simplu stau tolaniti la soare. In Londra puteti sa petreceti zile intregi la cumparaturi, la Harrods daca aveti dare de mana sau pe Oxford Street, daca vreti sa traiti o experineta de shopping cosmopolita.

 

Pub-urile, restaurantele si cluburile de noapte cu atmosfera trepidanta constituie alte motive pentru care o excursie la Londra nu trebuie sa va lipseasca din palmares. Odata ajunsi aici mergeti si la Observatorul Regal din Greenwich pentru a va intersecta cu meridianul zero.

 

Date istorice:

 

La origini, Londra a fost o asezare celta. In 43 d.Hr. romanii au fondat orasul Londinium, iar numele acestuia se pare ca a dat si numele nativ al orasului, London, desi unele date recente arata ca London ar putea fi de origine celta. În 61 d.Hr., noul oras roman este asediat, pradat si ars pana la temelii de catre rasculatii celti condusi de regina Boadicea.

 

Dupa caderea Imperiului Roman, Londinium a fost abandonat; la vest de acesta a aparut in secolul al VII-lea o asezare saxona cu numele Lundenwic, pe locul unde azi se afla Aldwych. La inceputul secolului al X-lea vechea cetate romana a fost reocupata. Initial Westminster era un oras distinct, insa in cele din urma Londra si Westminster s-au integrat si au evoluatimpreuna, devenind cel mai mare oras al Angliei, iar din secolul al XII-lea si capitala a regatului.

 

Intre secolele al XVI-lea si al XX-lea, Londra a inflorit, fiind capitala a Imperiului Britanic. Marele incendiu din 1666 a distrus o mare parte a orasului. Reconstructia a durat peste 10 ani si a fost condusa de Sir Christopher Wren, care, cu acea ocazie, a proiectat si construit multe din cladirile emblematice ale Londrei de astazi, asa cum ar fi spre exemplu Catedrala Sf. Paul.

 

Cresterea orasului s-a acceleratin secolul al XVIII-lea, astfel ca lainceptul anilor 1800 Londra era cel mai mare oras al lumii. Bombardamentele naziste din timpul celui de-al doilea razboi mondial au condus, pe langa pierderea a peste 30.000 de vieti, la distrugerea multor cladiri vechi. Reconstructia din urmatoarele decenii a dat prilejul folosirii a numeroase stiluri arhitectonice moderne, care dau orasului pe alocuri un caracter eclectic.

 

Londra a fost o tinta a atacurilor teroriste ale IRA, iar mai recent a suferit o serie de atentate asupra sistemului de transport, soldate cu 52 de morti si atribuite gruparii islamiste al-Qaeda.Manchester


Centrul celei mai populate zone din Anglia, Manchester este si un important centru industrial, comercial si cultural. Impreuna cu Salford si alte opt municipalitati formeaza zona Greater Manchester, in care locuiesc aproximativ 3 milioane de persoane. Orasul este renumit in lumea intreaga pentru influenta sa in istoria industriei si a muzicii, precum si pentru legaturile cu sportul.

Manchester a avut un rol important in Revolutia Industriala si in dezvoltarea miscarii muncitorilor. Astazi insa, orasul se afla in plina dificultate a procesului de restructurare industriala. La fel ca in orasul vecin Liverpool, in Manchester s-au luat masuri pentru curatarea zonei interioare a orasului si pentru crearea unor noi facilitati sportive si de divertisment.


Birmingham


Birmingham este al doilea cel mai mare oras al Marii Britanii si unul dintre cele mai mari centre industriale din lume. Prosperitatea sa se bazeaza pe inginerie, otel si industria automobilelor. Insa istoria recenta a "fierariei Angliei", ciocolatei Cadbury, locului de nastere a Jaguarului si Austin Martin, este plina de crize economice repetate. Impresionantul Centru International de Conventii deschis in 1991 reprezinta eforturile de revitalizare a economiei, prin introducerea unor noi industrii, precum cea a serviciilor. 

Ceea ce surprinde prima data vizitatorii este faptul ca orasul sre mai multi copaci si spatii deschise decat orice alt oras din Europa. Mare parte din centrul orasului a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar cladirile ulterior construite nu sunt tocmai motiv de mandrie. Totusi incepand cu anii 90 Birmingham a suferit schimbari radicale, multe cladiri fiind inlocuite, mare parte a centrului fiind pietonal si reteaua de canale fiind curatata. Orasul si-a pastrat mostenirea industriala, insa are o aparenta moderna. 

Orasul este asociat cu nume de faima mondiala, precum HP Sauce, Tony Hancock, ciocolata Cadbury, Lunar Society, Black Sabbath, Spitfire si masina Mini. De asemenea exista multe asocieri cu literatura - JRR Tolkien, Washington Irwing, care a scris Rip Van Winkle, Conan Doyle, Jim Grace, Judith Cutler si David Lodge. Shropshire, Warwick si Stratford-Upon-Avon sunt locatii din apropierea orasului, care ofera o imagine mai clasica a vechii Anglia. Insa si orasul Birmingham are multe de oferit vizitatorilor, o viata de noapte extrem de animata si cele mai bune zone de cumparaturi din afara Londrei.


Cambridge


Leaganul celei de-a doua universitati britanice, Cambridge si-a deschis portile pentru studenti incepand din secolul al XIII-lea. In semn de recunostinta, fiecare generatie de arhitecti a ridicat aici cate un grup de cladiri reprezentand spiritul epocii, astfel incat, in prezent, aici sunt reunite cele mai frumoase edificii din toata Anglia. Cel mai mare dintre colegiile complexului, Trinity College, a fost infiintat de catre Henric al VIII-lea in 1546. Se remarca prin frumoasa curte din secolul al XVII-lea, unde se ridica o splendida biblioteca proiectata de Christopher Wren.

 

Deasupra masivei gherete a portarului se afla Great Tom, un ceas de mari dimensiuni, care anunta sonor trecerea fiecarei ore si pe care e posibil sa-l fi admirat fara sa stiti in filmul Carele de foc. Printre elevii de marca ai colegiului se numara printul Charles, care l-a frecventat in anii `60.


Liverpool


Numele Liverpool evoca imediat celebra formatie Beatles si echipele de fotbal Liverpool si Everton. Acest oras este plin de locuri spectaculoase care asteapta sa fie descoperite, iar de la catedralele gemene ce ofera o priveliste minunata, pana la Muzeul Beatles, aveti destule lucruri cu care sa va umpleti vacanta.

Un important port maritim si industrial, Liverpool a fost unul dintre orasele marete ale Regatului Britanic in timpul Revolutiei Industriale. Orasul a fost grav avariat in timpul bombardamentelor din cel de-al doilea razboi mondial, ulterior straduindu-se sa-si revina, osciland intre prosperitate si criza. In anii 60 a fost marcat de explozia pop numita Beatles, iar in anii 90 s-a incercat o renovare a centrului orasului. Zona orasului aflata in apropierea apei este acum declarata zona de patrimoniu, Liverpool alaturandu-se oraselor Edinburg si Bath, cu statut de patrimoniu mondial UNESCO. 

Liverpool este un oras divers, cu multe cladiri georgiene superbe, cel mai vechi cartier chinezesc din Europa, cateva cladiri victoriene impresionante si multe atractii de nivel mondial. Docurile Albert restaurate in 1980 sunt acum printre cele mai populare atractii din Liverpool, avand restaurante elegante, baruri, magazine si muzee, printre care Merseyside Maritime Museum si Tate Liverpool. Orasul atrage si fanii formatiei Beatles, cu International Beatles Week, o saptamana in luna august dedicata formatiei, si cateva muzee.Cornwall


Cornwall este un tinut din sud-vestul extrem al Marii Britanii si include si insulele Scilly. Situata la vest de raul Tamar, Cornwall este una dintre cele mai izolate parti ale regatului, insa este si foarte populara printre turisti. Atractiile acestei destinatii constau in frumusetea naturii, adesea ciudata, cu stanci si mlastini, parcuri si gradini tropicale, plaje cu nisip incantatoare, sate pescaresti pitoresti si vechi comunitati miniere.

Cornwall a fost o zona exploatata minier inca de oamenii din Epoca de Bronz, apoi de romani, inaintea regilor anglo-saxoni. In 1068 regele William Cuceritorul l-a numit pe fratele sau vitreg Roger de Mortain primul Earl de Cornwall. Inca din 1503, titlul de Duce de Cornwall este preluat de catre mostenitorul tronului, impreuna cu venitul ducatului.

Datorita faptului ca regiunea a fost prima data crestinata de catre calugarii irlandezi, adeseori bisericile din Cornwall sunt dedicate sfintilor necunoscuti pentru restul Marii Britanii. Localnicii sunt foarte mandri de patrimoniul cultural celtic. Limba cornica (Cornish), apropiata de bretona, a devenit o limba moarta la sfarsitul secolului XVIII. Acum, eforturi pentru revitalizarea limbii sunt limitate de lipsa literaturii, fragmentele scrise din 1400 fiind fragmentare. 

Datorita asocierii cu artele literare si vizuale, Cornwall este tot mai mult o destinatie a turismului cultural. Muzica si dansurile folclorice, celebrarile de May Day derivate din vechile ritualuri de fertilitate, stilul special de lupte, pastele cornice (produse de patiserie umplute cu carne si legume) si chiflele cu sofron sunt doar cateva dintre specialitatile de Cornwall.

;