Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
РOМАНТИЧНАЯ ИТАЛИЯ

Лучшие экскурсионные программы!

195

Myanmar (Burma)
Alte Destinatii:

Atractii turistice:

Principalele atractii turistice 

• Explorati Yangon (Rangoon), un oras cu temple, piete, standuri cu mancare si arhitectura coloniala. Atractiile principale includ Pagoda aurita Shwedagon si Maha Pasan Guha, sau "Marea Pestera".

• In afara capitalei vizitati Naga-Yone de langa Myinkaba, unde se afla statuia lui Buddha protejata de o cobra uriasa - o combinatie de budism si astrologie brahmana.

• Vizitati Pagoda Stanca de Aur din Kyaiktiyo, un altar de 5,5m construit pe un bolovan ce sta in echilibru pe o stanca.

• In Pegu se afla Pagoda aurita Shwemawdaw si piata. La nord-est se afla Buddha Shwethalyaung, privita ca una dintre cele mai reale statui ale lui Buddha asezat, acoperit in totalitate de jungla in 1757 si redescoperit in epoca britanica.

• Descoperiti Bagan - pe aceasta campie au existat peste 13.000 de pagode, desi astazi au ramas doar 3.000. In orasul Bagan se afla un muzeu, o piata, temple si ateliere de lacuit. Printre templele deschise se numara Shwegugyi, Gawdawpalin si Thatbyinnyu, cel mai inalt din Bagan.

• Plimbati-va prin vechiul oras regal Mandalay, bogat in palate, temple si pagode. Atractiile includ Buddha Shweyattaw urias, cu degetele rasfirate, Pagoda Eindawya, acoperita cu foite aurite, Pagoda Shwekyimyint si Pagoda Mahumuni. Vizitati si ruinele Palatului Mandalay, distrus in 1942. Ramasitele Manastirii Shwenandaw Kyaung pot fi vazute la sud de Pagoda Kuthodaw, numita "cea mai mare carte din lume", datorita celor 729 placi de marmura inscriptionate cu canonul budist.

• Admirati orasele abandonate din afara orasului Mandalay. In Sagaing se afla pagode interesante si zidurile vechii cetati Ava. Faceti o excursie pe rau pana la Mingun, pentru a vedea faimosul Clopot Mingul. Orasul Amarapura este faimos pentru tesaturile din bumbac si matase.

• Kalaw va ofera un peisaj racoros, cu paduri de pin. Pesterile si lacurile de la Pindaya contin mii de imagini ale lui Buddha. Langa satul Yengan se afla Pesterile Padah-Lin, ce contin picturi preistorice. Lacul este faimos pentru gradinile plutitoare si pescarii ce vaslesc cu picioarele.

• Urmariti festivalurile budiste. Printre cele mai interesante se numara Festivalul Pagoda Amanda din ianuarie-februarie, Festivalul Pestera Pindaya din martie, Maha Thingyan (Anul Nou) din martie si Festivalul Pagoda Thihoshin din iunie-iulie.

;