Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Дельфинотерапиa в отеле Melka Excelsior Resort, Ловина - Бали

ХОТИТЕ ПОЛУЧИТЬ ЗАПОМИНАЮЩИЙСЯ ОТДЫХ?

500 $

Filipine
Alte Destinatii:

Orase importante:

Insula Boracay

Insula Boracay are o lungime de 12 km si este divizata in 3 comunitati. White Beach (Plaja Alba) reprezinta cea mai mare atractie turistica a insulei. Aceasta se intinde pe 4 km, asa ca spatiul nu va reprezenta o problema.

 

Cu un nisip alb si ape albastre, limpezi, Boracay mai este cunoscuta drept, "cea mai exotica insula din lume". Aici, posibilitatile de distractie depasec limite. Pe insula exista un teren de golf profesionist cu 18 gauri, pot fi urmate cursuri de echitatie, iar cele doua scoli renumite in materie de scufundari te pot initia pentru ca apoi sa savurezi din plin oceanul.


Manila


„Perla Orientului”, cum era numit in zilele dominatiei spaniole, Manila isi arata acum adevarata infatisare. Orasul se afla pe coasta de vest a principalei insule din Filipine, Insula Luzon, inconjurat de campii fertile.

Orasul incaleca delta raului Pasig, un rau navigabil care leaga lacul Laguna de Bay cu uriasul port natural Manila Bay si Marea Chinei de Sud. 

 

Umeda si calduroasa tot anul, clima Manilei este usor temperata de briza marii. In mai si noiembrie, ocazional sunt taifunuri.

 

Date istorice:
La inceput Manila a fost un conglomerat de 17 orase, care au fost unite de regimul presedintelui Marcos in 1976. Metro Manila este actualul centru urban, constand din capitala coloniala Intramuros si alte districte: Ermita, Malate, Quipao, San Nicolas, Paco si Binondo. 
Cei 38km² de desfasurare urbana se extind spre orasele si satele marginase ca Quezon, Pasay, Pasig si Makati, centrul afacerilor si a unei mari parti din viata de noapte.
Din punct de vedere istoric, portul Manila avea o locatie strategica – intre matasea si mirodeniile Lumii Vechi si argintul Lumii Noi, acest lucru fiind favorabil comertului.


Chinezii au fost primii comercianti sositi in insule, in anul 98, insa pana la sfarsitul secolului XV europenii il trimisesera pe Ferdinand Magellan. Acesta a ajuns in 1521 si a revendicat insulele in numele Spaniei.
In pofida unei revolutii si a unei proclamatii de independenta, Filipine a revenit Statelor Unite ale Americii, dupa caderea imperiului spaniol in 1898. In 1935 Statele Unite au eliberat Filipine, doar pentru a cadea in „ghearele” Japoniei sase ani mai tarziu.


Filipinezii si-au castigat independenta in 1946. Totusi dupa alegerea lui Ferdinand Marcos in 1965, revolte antiguvernamentale i-au dat prilej acestuia sa inaugureze un regim tiran. 
Brutalitatile acestui regim au continuat pana in 1986, cand „Puterea Populara” si imprejurarile au facut posibila trimiterea presedintelui in exil. Drept urmare, administratia democratica a imbunatatit imaginea si politica statului, insa nu si economia. 


Astazi Manila este o aglomeratie haotica ce exercita o influenta disproportionata asupra tarii. Contrastul dintre cei bogati si cei saraci este evidenta in contrastul dintre cartierele de palate din Makati si taberele de-a lungul raului.


O mare parte din Manila inca se zbate in lumea a treia, democratia neschimband mult viata celor saraci. Haosul orasului reflecta si diversitatea culturala a filipinezilor – sunt peste o suta de minoritati culturale in tara. 
Probabil este cel mai faimos pentru meciurile de box, insa Manila are si alte motive de lauda. Cocotieri, lampadare telescopice gigant si diverse cafenele aliniaza Baywalk, locatia perfecta pentru a urmari apusul. Parcul Rizal este centrul principal de recreere, adapostind gradinile japoneze si chineze, precum si muzee si fantani. Puteti petrece toata duminica aici cu familia la picnic. Pietele publice sunt foarte active, aici turistii avnd ocazia sa interactioneze cu localnicii.


Manila moderna este o metropola aglomerata, cu cladiri uriase care inghesuie putinele cladiri coloniale care au supravietuit bombardamentului din cel de-al doilea razboi mondial. Multi calatori folosesc orasul doar ca un punct de oprire, insa daca sunteti mai aventuros, veti descoperi prietenia si sarmul, comorile ascunse in haosul urban al capitalei. 
Chiar in inima orasului se afla „Orasul Cetate” – Intramuros. Construit in 1571, in perioada ocupatiei spaniole, contine cladiri si biserici europene, care au fost replicate in diverse parti ale arhipelagului. A fost unul dintre cele mai bine conservate orase medievale. Aici, temnite si biserici vechi impart perimetrul cu galerii de arta, teatre si parcuri naturale. 

In centrul Intramuros se afla Catedrala Manila, locatia Arhiepiscopiei Catolice din Manila. Apoi Biserica Sf Augustin, cea mai veche biserica de piatra din oras, si una dintre cele patru biserici baroce din Filipine inscrise pe lista UNESCO de Patrimoniu Mondial. Cu intrarea la capatul nord-estic se afla Fortul Santiago. Construit in aproape 150 de ani de munca silnica, acum adaposteste un parc luxuriant cu pomi infloriti, porumbei si carute trase de cai. 


CebuInsula Cebu este una dintre provinciile Filipinelor, cuprinsa intre doua stramtori: Cebu si Tanon. Este recunoscuta pentru tarmurile inguste, platourile calcaroase si campiile de pe coasta.

 

De la nord spre sud se gasesc dealurile domoale si munti ingusti cu altitudini de 1000 m. Capitala este in orasul Cebu, cel mai vechi oras, care impreuna cu alte cateva orase formeaza Zona Metropolitana Cebu.

 

Aceasta provincie este una dintre cele mai dezvoltate din tara si centru al comertului, industriei si educatiei. Este intesata de hoteluri de lux, cazinouri, terenuri de golf moderne, plaje cu nisip alb stralucitor, mall-uri si alte facilitati attractive pentru turisti.


;