Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Etiopia
Alte Destinatii:

Orase importante:

Addis Ababa

Sau Addis Abeba, in limba amharica inseamna "floare noua“. Orasul este situat la o altitudine de 2 500 metri. A fost fondat in 1887 de Menelik al II-lea, seful Shoa, care s-a urcat pe tronul Etiopiei in 1889. In palatul Menelik, fosta resedinta a acestuia, se afla in prezent sediul guvernului.

 

Ramurile industriale cuprind industria usoara, industria alimentara, chimica, prelucrarea produselor de origine animala, ciment, textile, incaltaminte, confectii si produse mestesugaresti.


Gondar


Gondar - numit si Gonder - este un oras faimos pentru castelele medievale si decoratiile traditionale ale bisericilor.

Gondar este un faimos centru de educatie ecleziastica pentru Biserica Ortodoxa Etiopiana Tewahedo, orasul avand 44 de biserici. In Gondar si in tinuturile din jur locuiesc majoritatea evreilor etiopieni.

In centrul orasului Gondar se afla o piata principala cu magazine, cinematograf si alte cladiri publice in stilul italian specific perioadei de ocupatie italiana de la sfarsitul anilor 1930.


Lalibela


Lalibela este o localitate rurala situata in nordul Etiopiei, faimos datorita celor 11 biserici spectaculoase. Fiecare biserica a fost sapata intr-un monolit de piatra, acoperisul aflandu-se la nivelul solului. Ritualurile religioase sunt esentiale aici si din cei aproximativ 10.000 de locuitori 1.000 sunt preoti.

Aceste biserici sunt unicul punct de atractie a localitatii; Lalibela a fost recent racordata la electricitate, nu are sosele si nici benzinarii. Izolat de restul lumii, Lalibela isi continua existenta ca acum cateva sute de ani in urma.

Spectaculoasele biserici monolit din Lalibela sunt clasificate in trei grupuri:

• Grupul nordic: format din manastirile Bete Medhane Alem - cea mai mare biserica monolit din lume si care contine Crucea Lalibela, Bete Maryam - probabil cea mai veche dintre toate, Bete Golgotha - se spune ca incorporeaza mormantul regelui Lalibela, Capela Selassie si Mormantul lui Adam.
• Grupul vestic: Bete Giyorgis - cea mai frumoasa si mai bine conservata biserica monolit.
• Grupul estic: Bete Amanuel - fosta capela regala, Bete Merkorios - fosta inchisoare, Bete Abba Libanos si Bete Gabriel-Rufael - fost palat regal.

Tot in aceasta zona se mai afla manastirea Ashetan Maryam si biserica Yimrehane Kristos, construita intr-o grota in secolul XI.


;