Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Светлое Христово Воскресение на Святой Земле

Иерусалим (4н)- Тверия/Назарете (2н)- Иерусалим (1н)

840 $

Elvetia
Alte Destinatii:

Orase importante:

Berna

Berna este un oras medieval. Partea veche a orasului detine circa 6 kilometri de strazi, alei romantice, fantani impodobite cu statui, trotuare acoperite cu arcade.

Atmosfera medievala, cu magazine aflate in pivnitele caselor si cu o multitudine de muzee, teatre, cafenele si restaurante este completata de cladirea Parlamentului Elvetian (aflata in mijlocul orasului vechi). De aici se pot vizita majoritatea obiectivelor turistice din Elvetia, toate orasele fiind accesibile in mai putin de o zi.

Date istorice: Berna a fost intemeiata in 1191 de catre ducele Berchthold V de Zähringen, care a numit orasul "Berna" pentru ca, dupa legende, ar fi ucis un urs (Bär in germana). Berchthold al V-lea avea un plan clar: a asezat orasul pe o peninsula a raului Aare, ca sa fie protejata in mod natural din trei laturi, iar a patra latura era sa fie protejata de un zid si un turn de aparare. Astfel, a inceput cladirea acolo unde raul face o bucla de 180°, in asa numitul "colt de jos", (Nydegg).

Protectia ideala i-a permis sa se dezvolte rapid si sa-si extinda limita inspre vest: pana in 1256, turnul de aparare era Zytglogge - turnul cu ceas, succedat de Käfigturm (turnul cu inchisoare) pana in 1345 si de Christoffelturm (turnul lui Sf. Cristof, amplasat in apropierea locului pe care se gaseste actuala gara centrala, dar demolat in 1865) pana in 1622. In timpul Razboiului de Treizeci de Ani, doua protectii aditionale au fost construite: Schanze - canalul cel mare si cel mic. Zona protejata astfel a fost destul de mare pentru dezvoltarea orasului pana in secolul XIX.


Zurich

Zurich reprezinta centrul financiar al lumii, dar si centru comercial si industrial; este paradisul cumparaturilor si Mecca Europei din punct de vedere cultural.

Zurich, orasul cu o populatie de peste un milion de locuitori, beneficiaza de luciul acvatic al unui vast lac, socotit cel mai limpede din Elvetia, cat si de apele raului Limmat, care il traverseaza.

Incursiunea in Zurich se porneste din impunatoarea gara feroviara principala, a carei inaugurare in 1884 starnea un adevarat entuziasm in presa vremii. Aspectul ei salubru dainuie si azi, iar gara, ramane o impresionanta opera arhitecturala. In imediata ei apropiere, o cladire monumentala, veche si ea de peste un veac, in care intri pe sub un turn de 60 m, ce adaposteste cel mai important muzeu de istorie din Elvetia, un tezaur al tuturor cantoanelor. De aici porneste lunga si animata artera comerciala care taie orasul in doua, un fel de “Champs Elysees” a Zurich-ului, un stralucitor lant de magazine luxoase si banci, cu strazi laterale care te duc fie in dreapta, in City - zona moderna, financiara, a marilor firme - fie in stanga, in paienjenisul unui burg care parca nu vrea sa imbatraneasca.

Desigur, aceasta e zona care te absoarbe, cu infatisarile ei specifice, unice, unde poti zabovi putin in fata statuii marelui educator Pestalozzi, originar de aici, sau pentru a masura din ochi inaltimea unui turn ciudat, plantat de mult in mijlocul orasului, neobisnuit pentru un observator astronomic numit Urania. Patrunzi apoi intr-un labirint de strazi inguste medievale. Incrustata intr-un zid, intalnesti in cale o bucata de marmura cu inscriptii in limba latina, care cuprinde cea mai veche mentionare a denumirii pe care galo-romanii o atribuiau localitatii intremeiate de ei: “Turicum”, nume din care a evoluat actualul Zurich.

Biserica Sf. Petru, iti releva de pe singurul ei turn, probabil cel mai mare cadran de orologiu din lume, cu un diametru de aproape 9 m. Totusi edificiul religios cel mai cautat este catedrala, la care ajungi traversand cel mai frumos pod de peste raul Limmat. Cu aspectul ei de imensa bazilica, inaltandu-si spre cer cele 3 cupole, aceasta constructie in stil roman, datand din anii 1100 - 1225, e printre primele ca importanta din Elvetia. Aici si-a inceput predicile in 1519 veneratul prelat reformist Zwingli. In tainuita cripta de sub corul bisericii este statuia legendarului rege Carol cel Mare, din 1470. Sculpturi, fresce, arcade indraznete, vitralii moderne semnate de Marc Chagall si Giacometti, creeaza un cadru fastuos si totodata plin de pietate.


Geneva

Geneva - oras cosmopolitan, o lume de sine statatoare, o lume pentru oricine, diferita de restul Elvetiei. Geneva, este totodata si "centrul intalnirilor internationale", "Capitala Pacii", sediul Natiunilor Unite si al organizatiei "Crucea Rosie" - fiind situat in vestul Lacului Geneva, intre Alpi si Muntii Jura.
 
Este un oras elvetian situat in extremitatea vestica a tarii, capitala a cantonului cu acelasi nume. In termeni de populatie (184.758 dupa recensamantul din 2001), este al doilea oras al tarii dupa Zürich, si primul din zona franceza. Geneva este situata pe malul celui mai mare lac din Europa, numit lacul Leman (Geneva). In Geneva, Ronul si Arve se varsa in lacul Leman. In prima linie a lacului se strang banci, mare hoteluri (palate), magazine de ceasuri si bijuterii.

Conform unui studiu publicat de consultantul american Mercer Human Resource Consulting, Geneva ocupa primul loc (la egalitate cu Zürich) in lista oraselor cu cea mai buna calitate a vietii.


Brig

Micul oras istoric Brig este situat pe malul Ronului si este capitala municipalitatii Brig-Glis din cantonul Valais. Limba uzuala este un dialect special al limbii germane, folosit doar in acest canton. Brig este o destinatie populara pentru atletisti, orasul fiind inconjurat de varfuri ale Alpilor. Datorita altitudinii mari, deseori iarna temperaturile se mentin sub 0, insa vara caldura poate fi intensa. 
 
Istoria orasului Brig este legata de Trecatoarea Simplon, una dintre cele mai frumoase trecatori alpine, care incepe imediat dupa portile orasului. Napoleon a construit un drum in acest pas in secolul XIX, pentru armata sa, ce constituie primul drum facut de om in Alpi. Numele Brig deriva din Briva (pod). Casele mai vechi din oras au o infatisare italiana, iar cladirile notabile (castelul, fostul colegiu iezuit si manastirea Ursula) dateaza din secolul XVII, existenta lor datorandu-se generozitatii familiei Stockalper.


Lugano

Sau "Orasul secret" cum mai este denumit, nu reprezinta numai cel de-al treilea centru financiar, bancar si de afaceri din Elvetia, ci si un oras al parcurilor si al florilor, al vilelor si cladirilor religioase. Atmosfera mediteraneeana dominata de "pofta de viata" demonstreaza ca Lugano combina avantajele unui oras cosmopolit cu trasaturile unui oras mic, de provincie.


Ambianta italiana si eficienta elvetiana sunt imbinate perfect. Cladirile in stil lombard, muzeele, climatul insorit, muntii si lacul din apropiere, evenimentele organizate aici va vor face sa petreceti o vacanta minunata.

 

Date istorice: 
Primele documente care atesta existenta cetatii sunt datate la 875. Orasul, deja in posesia Ducatului Milano a fost ocupat de elvetieni in 1512, sub autoritatea carora ramane pana la 1798, an in care declara si obtine independenta si decide sa intre si sa faca parte din Confederatia Elvetiana. Toponimul Lugano deriva probabil de la cuvantul latin "lucus", padure sfanta.


Orasul are un caracter predominant lombard. Printre edificile notabile se numara catedrala romanica a Sfantului Laurentiu (San Lorenzo) din a doua jumatate a secolului XI, si biserica Sfanta Maria a Ingerilor (Santa Maria degli Angioli) cu faimoasa fresca a Patimilor lui Cristos a lui Bernardino Luini.

Notabile sunt si lacul omonim, Orasul Vechi (Via Nassa, Piazza Riforma), Muntele Brè si Muntele San Salvatore. In Lugano se afla facultatile de economie, stiintele comunicarii si informatica ale Universitatii Elvetiei Italiene.


Basel


Desi o destinatie mai putin populara pentru turisti, Basel este un oras cu un centru vechi medieval foarte frumos, un carnaval care poate oricand concura cu cele din Venetia sau Rio de Janeiro si mai multe muzee de arta de talie mondiala, construite de arhitecti celebri, ca Renzo Piano, Mario Botta si Herzog & De Meuron.

Basel este o impletire de succes intre arhitectura noua si cea veche, cu o catedrala in stil Romanic (Münster), o primarie in stil Renascentist (Rathaus) si diferite alte exemple de arhitectura contemporana, incluzand mai multe cladiri cu semnatura lui Herzog & De Meuron, Richard Meier, Diener & Diener, si o sala de concert de Zaha Hadid.

Localizat in Dreiländereck (coltul a trei tari), Basel este poarta catre muntii Jura ce apartin de Elvetia si orase apropiate ca Zurich si Luzern ca si pentru regiunea franceza Alsacia si Padurea Neagra din Germania. Sunt o multitudine de lucruri de facut si de vazut, daca aveti cateva zile de petrecut aici. Basel se gaseste in nord-vestul Elvetiei.

Pe langa atractiile ce le ofera turistilor, Basel poate servi si ca un punct de intrare in Alsacia, Padurea Neagra sau cantonul Basel-Land. Rinul traverseaza orasul si il imparte in doua. In partea de sud si vest a Rinului se gaseste Grossbasel (Marele Basel) cu centrul sau istoric si medieval. Kleinbasel (sau Micul Basel), cu o viata de noapte vibranta, se gaseste pe malul de nord al Rinului.

Basel inseamna arta. A vizita Basel poate insemna o vacanta pentru corzile tale vocale daca planuiesti sa te bucuri de arta in liniste in muzeele de aici. O data pe an orasul este gazda unui targ de arta moderna, clasica si contemporana. Basel are unul din cele mai spectaculoase carnavaluri din lume, numit Fasnacht. Daca se intampla sa fii in Basel in timpul "celor mai frumoase trei zile", pregateste-te sa fii surprins si nu te astepta sa poti dormi in liniste.

Chiar daca crezi ca germana ta este destul de buna si chiar daca Basel este un oras de granita cu Germania, nu uita ca te gasesti totusi in Elvetia si localnicii de aici vorbesc un dialect incomparabil si vesel numit Baseldytsch.


;