Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
ГОРНОЛЫЖНАЯ ИТАЛИЯ

MADONNA DI CAMPIGLIO - РОЖДЕСТВО 2013

1717

Egipt
Alte Destinatii:

Descriere:

Probabil ca Egipt este singura tara din lume pe care fiecare dintre noi ar trebui s-o vada macar o data in viata. Si asta pentru cel putin doua motive: piramidele, mai exact piramidele de la Giza, singurele supravietuitoare dintre cele sapte minuni ale lumii antice si Nilul, locul in care s-a dezvoltat una dintre primele civilizatii ale lumii. 

In 430Ihr Herodot era coplesit de teama si veneratie la vederea monumentelor magnifice din Egipt, majoritatea fiind deja vechi de 2.500 de ani. Cele mai multe dintre ele, de la piramidele de la Giza pana la uimitoarele temple din Karnak sau Philae, sau mormintele pictate din Valea Regilor, stau si astazi ca marturie a fabuloasei civilizatii.  

Chiar din povarnisul Nilului incepe desertul. In est, unii dintre cei mai vechi munti din lume inca stau frumosi si trufasi. In vest, dunele de nisip continua pana la uimitorul Desert Alb si ciudatul Desert Negru. Tot aici se afla si cele mai minunate oaze pe care le-ati vazut vreodata. In istoria mai recenta, Egipt pare ca a devenit locul de nastere a monasticii crestine. O multime de manastiri inca functioneaza si vizitatorii sunt bine-veniti. Desi au trecut mai mult de 1.300 de ani de la ocupatia musulmana, foarte putine urme ale culturii musulmane mai pot fi gasite pe teritoriul Egiptului. Doar Cairo se poate lauda in acest domeniu. 

In zonele din sudul orasului Cairo temperatura in timpul verii este aproape insuportabila, mai ales in Luxor si Aswan, unde ziua sunt si 40°C.In Cairo, combinatia dintre caldura, praf, poluare, zgomot si inghesuiala fac deplasarea pe strazi un adevarat test de rezistenta. Pe de alta parte, un soare arzator poate fi exact ce aveti nevoie pentru a va „rumeni” usor pe plajele din sudul Sinai, coasta Alexandriei sau Marea Rosie.

Daca vreti sa vizitati un loc precum Luxor, iarna este cel mai placut anotimp. Cairo nu este la fel de placut, din cauza averselor de ploaie si temperaturilor scazute pe timpul noptii. De asemenea in Alexandria, ploile lasa in urma strazile inundate si noroioase. Chiar si plajele din Sinai sunt cam racoroase in ianuarie. Din martie pana in mai, sau din septembrie pana in noiembrie, este cea mai buna perioada pentru a va bucura de zilele calduroase fara a suporta aglomeratia de pe plaja. In timpul Ramadanului multe cafenele si restaurante sunt inchise pe parcursul zilei, iar barurile isi intrerup total activitatea. Si birourile au program redus si haotic.

;