Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
НЕЗАБЫВАЕМЫЙ ОТПУСК НА МАЛЬДИВАХ !

Забронируйте не менее 7 ночей – и получите скидку 30%!

3195 $

Danemarca
Alte Destinatii:

Orase importante:

Copenhaga

Copenhaga este cel mai mare oras din tarile scandinave si totusi pastreaza un aer provincial, foarte apreciat de turisti. Casele cu frontoane, strazile inguste si orizontul dominat de turlele bisericilor - toate acestea sunt elemente ce caracterizeaza capitala Danemarcei.

Copenhaga este de asemenea cea mai inverzita capitala europeana - cea mai mare parte a centrului este ocupata de zone pietonale, iar numarul bicicletelor este deseori mai mare decat cel al masinilor. Spatiile verzi - printre care faimosul parc Tivoli - predomina in Copenhaga.

Locuitorii din Copenhaga au toate motivele sa se mandreasca cu orasul lor, captivant si bine intretinut si sunt dornici sa imparta aceste frumuseti cu turistii straini. In special pe timpul verii, Copengaha este o destinatie ce ofera ocazii de divertisment si destindere non-stop, de la plimbari in gradinile Tivoli, festivalurile estivale din fiecare an si berarii, la palate baroce si muzee mustind de arta si cultura.

Un alt motiv pentru care turistii aleg vacantele in acest oras este shopping-ul. Capitala este faimoasa in intreaga lume datorita articolelor de uz casnic, in special portelanurile Bing & Grøndahl si Den Kongelige Porcelainsfabrik, dar si argintariile marca Georg Jensen. Strøget este una dintre cele mai faimoase strazi de shopping din Europa.


Aarhus


Aarhus este al doilea cel mai mare oras al Danemarcei si capitala Iutlandei. Orasul prezinta un amestec de oras cosmopolitan cu sarmul unui mic oras, cu un centru istoric bine conservat, baruri si restaurante, muzee, biserici si locuri romantice, plaje, facilitati sportive si un parc de distractii.

Centrul orasuluio va ofera piete locale, magazine specializate, supermagazine si locuri excelente de servire a mesei, precum si cafenele comfortabile. Media varstei locuitorilor este cea mai mica din Europa, asta in special datorita studentilor in numar mare. 

Principala atractie a orasului este Den Gamle By (orasul vechi). Acest muzeu fascinant adaposteste case vechi de sute de ani. alte atractii includ muzeul AROS, cu o colectie de arta daneza din secolele XIX, XX si cladirea primariei, care este un bun exemplu de arhitectura daneza moderna. Constructia sa a fost trminata in 1942, de catre Arne Jacobsen.


Odense

Odense este capitala si cel mai mare oras al insulei Funen. Fiind al treilea oras ca marime din Danemarca, Odense ofera vizitatorilor o imbinare placuta de strazi frumoase, un bogat patrimoniu cultural si o viata de noapte vibranta. Vechimea orasului depaseste 100 de ani, multe muzee din Odense povestind istoria orasului si a Danemarcei. Centrul orasului este compus din strazi pietonale, magazine deosebite, mici cafenele si restaurante. Puteti vizita marile centre de cumparaturi, unde veti gasi tot ce va puteti dori sub un singur acoperis.

Prima mentionare scrisa a orasului dateaza din anul 988, intr-o scrisoare a kaiserului german Otto III. Descoperiri arheologice recente arata ca aceasta asezare dateaza din timpuri vikinge. Pana in secolul XVII Odense a fost un centru comercial principal pentru oamenii din regiune. Produsele si animalele locale erau exportate din oras, Insa razboiul cu suedia din anii 1600 a slabit economia orasului, declinul continuand pana in 1803, cand s-a deschis canalul ce leaga Odense de Marea Baltica. Odense a devenit oras portuar, inregistrand o dezvoltare rapida spre orasul industrial modern de astazi.

Odense este si locul de nastere al faimosului scriitor de povesti Hans Christian Andersen, orasul mandrindu-se cu statui ale sale si parade si monumente in memoria sa. Andersen a creat multe dintre povestile care acum sunt cunoscute in lumea intreaga, precum Mica Sirena, Ratusca cea Urata si Regina Zapezii.


Aalborg 

Aalborg se afla in nordul peninsulei Iutlanda, avand o locatie superba. Intemeiat de vikingi, Aalborg a devenit unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din Danemarca. Orasul este plin de viata vara si iarna, iar daca va plimbati pe aleea pietonala veti observa atmosfera remarcabila si frumoasele cladiri vechi. Printre cele mai importante se numara casa Jens Bangs din 1624, casa Jargen Olufsen din 1616 si Aalborghus din 1539. Catedrala Budolfi din secolul XV si manastirea Sfantului Duh sunt marturii ale trecutului orasului. 

Centrul orasului are o retea de zone pietonale cu magazine, cafenele, restaurante, discoteci si aproape 300 de restaurante in care veti gasi de toate, de la specialitati daneze, pana la feluri exotice. 

Nu departe de Aalborg se afla coasta Iutlandei, cu unele dintre cele mai frumoase plaje din nordul Europei, ce se intind din Slettestrand pana in Skagen. Cele mai populare sunt statiunile blokhus si Lokken.


Helsingor


Helsingor, sau Elsinore din piesa Hamlet apartinand lui Shakespeare, se afla in nord-estul insulei Zealand. Helsingor este un oras istoric, cu cladiri colorate vechi, strazi pietruite si sarmul unui oras mic, dar cu beneficiile unui oras mare. Aici puteti vizita castele, biserici, paduri si plaje aurii.

Originile orasului inainteaza oana in secolul XIII cand, dupa ce norvegienii au parjolit asezarea, regele Eric de Pomerania a inceput in 1420 sa construiasca un nou castel, care avea sa se numeasca Krogen sau Orekrog. In 1426 orasul a fost atestat documentar, iar Eric a introdus o taxa pentru toate vasele care treceau prin stramtoarea Oresund. La acel moment, ambele maluri apartineau Danemarcei. Regele a transformat orasul in centru ecleziastic si a intemeiat trei manastiri. 

Mai multe epidemii din secolul XVII au dus la un declin al populatiei. La sfarsitul secolului XVIII s-au stabilit in opras comercianti englezi si scotieni, iar in 1857 taxele au fost abolite. Din secolul XIX au aparut multe case de vacanta, fapt ce a dus la o crestere a industriei turismului. Orasul este impartit intr-un district interior, unul de nord-vest si o zona de nord-est, iar castelul Kronborg se afla pe o peninsula. In curtea acestuia s-a jucat de mai multe ori piesa Hamlet.


Billund

Billund este orasul din Iutlanda faimos datorita parcului de distractii Lego. La marginea orasului se afla o fabrica de piese lego care produce 90% din piesele din parc. Lego primeste in jur de 1,4 milioane de vizitatori in fiecare an, aproape jumatate din acestia fiind din alte tari decat Danemarca.

 

Parcul de distractii este impartit pe zone tematice, care se adreseaza diferitolor grupuri de varsta. Atentia parcului este indreptata asupra copiilor, care se pot juca si pot invata intr-un mediu unic. In medie, o familie petrece pana la 6 ore in parcul Lego.

;