Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Остров - сказка! Остров - мечта! Маврикий

«Вам скажут, что Маврикий был создан Богом сразу же после рая. На самом деле это рай был создан по подобию Маврикия». Марк Твен (1835–1910)

2190

China
Alte Destinatii:

Orase importante:

Beijing

Capitala a unuia dintre cele mai mari state asiatice, orasul Beijing arunca o lunga umbra asupra restului Chinei. Pentru aceasta capitala a devenit o lege principiul potrivit caruia "o capitala nu trebuie sa reflecte in intregime starea in care se afla acea natiune".

Orasul Beijing este totusi o particica din China si are o arhitectura deosebita, cu bulevarde largi cu marcaje pentru treceri pietonale.

Punctele de atractie sunt usor de gasit pentru ca pretutindeni gasesti tot felul de indicatoare, numai ca daca se afla undeva, la distanta de bulevarde, devin tot mai greu de descoperit. Centrul vechi al orasului Beijing este reprezentat de o zona care candva a fost inconjurata de ziduri de aparare si care mai pastreaza inca simetria straveche - axa nord-sud trecand prin Qianmen (Poarta Principala).

De-a lungul istoriei a fost locul unde se intampla totul, de la politica la comert si cultura, iar astazi cei care ajung aici au sansa de a descoperi nu doar indelungata traditie a trecutului, ci si schimbarile pe care le-a adus dezvoltarea moderna a orasului.

Beijing a fost capitala de mai bine de opt secole, din perioada Dinastiei Yuan (1271 - 1368) pana la Dinastia Ming (1368 - 1644) sau Qing (1644 - 1911). Treizeci si patru de imparati au domnit asupra Chinei de la Beijing, iar inca de la inceputuri orasul a fost un centru economic, cultural si politic, precum si o adevarata legenda a Orientului.

Totodata, Beijing se poate lauda cu cea mai mare piata centrala din lume, Piata Tian`anmen, cu Orasul Interzis - cel mai mare palat imperial pastrat perfect, un complex arhitectonic unic in lume - o portiune foarte bine pastrata a Marelui Zid Chinezesc, precum si cu Templul Paradisului, unul dintre cele mai mari si mai frumoase din lume.

Obiective turistice 

 

Orasul Interzis - a fost palatul in care au condus 24 de imparati chinezi. Astazi este doar un oras muzeu deschis publicului. Daca vrei sa il vizitezi pe tot trebuie sa te pregatesti cu incaltamite comoda pentru ca este foarte mare: sunt 800 de cladiri, 9999 de camere. Majoritatea cladirilor de aici sunt din secolul 18.  

Taxa: CNY 60 

 

Marele Zid - a fost ridicat pentru a asigura o mai buna aparare, este ca o bariera enorma construita initial din piatra, lemn, iarba si pamant si apoi in timpul dinastiei Ming consolidat cu caramida. Acest zid traverseaza mai multi munti si are 629 Km

 

Palatul de vara - este cea mai mare gradina imperiala din lume. este impartita in trei si este un adevarat muzeu. Cladirile sunt asezate simetric, sunt multe pavilioane, poduri, plante si un frumos lac. 

 

Tian'anmen - se gaseste in mijlocul Beijingului si este unul dintre cele mai vizitate locuri. Pe acest bulevard puteti vizita Turnul Tiananmen, Monumentul eroilor, palatul memorial al lui Mao Zedong sau poti asista la ceremonia de ridicare a steagului national.

 

Informatii utile: Intrarea este libera, este deschis toata ziua, dar este recomandata o vizita doar de jumatate de ora.

 Restaurante & baruri

  

Sushiya - acest restaurant are un meniu extraordinar, dar si o ambianta foarte placuta datorata atat decoruui cat si servirii impecabile. Este locul perfect pentru amatorii de sushi

Ardesa: Strada Sanlitun South Bar, Tel: 6506-6782

Deschis: 5:30pm-2am

 

Tan Gen Yuan - acest restaurant se gaseste in mijlocul unui parc. Va puteti bucura de mancare autentica, dar si de o atmosfera speciala creeata de decorul traditional si de costumatia chelnarilor.

 

Deschis: 11 am-2:30 pm, 5:30-10 pm

 

Fangshan Restaurant - in acest restaurant se serveste mancare ca cea de la curtea imperiala. Sunt in generalmancaruri pe care le servite de imparat

 

Adresa: Strada Wenjin, nr. 1 Tel: 86-10-6401 1879

Deschis: 11:00-13:30 17:00-19:30

The hidden tree - este un loc excelent pentru noptile de vara cu bere belgiana, dar si calduros pentru iarna. Puteti servi o pizza excelenta.

 

Adresa:12 Dong Da Qiao Xie Street, Nan San Li Tun Chao Yang District,  


Hong Kong

Hong Kong este un amestec unic de traditii orientale si occidentale, o metropola moderna, dar si una dintre cele mai faimoase destinatii turistice din lume.


Unul dintre cele mai agitate cartiere este Mong Kok , in care fiecare strada este specializata intr-un anumit produs. Turistii care vor sa scape de agitatia orasului, nu duc lipsa de locuri linistite: peste 60% din Hong Kong este rezervat pentru parcuri, rezervatii naturale si plaje.


Chiar daca principala atractie este shoppingul si viata de noapte, Hong Kong ofera restaurante excelente, hoteluri de prima clasa, dar si frumuseti naturale: munti, insule retrase, plaje albe.


In Hong Kong, festivalul dedicat Anului Nou Chinezesc este unul plin de lumina: strazile sunt impodobite cu flori si lampioane, iar cortegiile de care alegorice sunt inconjurate de muzicanti si dansatori in costume pitoresti, de lei si dragoni din brocart.


Shanghai


Supranumit "Parisul Estului" sau "Regina Orientului", Shanghai-ul este cel mai mare oras din China si un centru important comercial in Asia. Alaturi de Shenyhen si Guangyhou, este motorul economic al Chinei. In traducere, Shanghai inseamna "la mare".

 

Shanghai nu s-a numit intotdeauna astfel; pana la dinastia Sui, era numit satul Huating. Sub dinastia Tang, a devenit prefectura Huating, inainte de a i se da numele actual sub dinastia Song. Data fiind locatia sa strategica la varsarea fluviului Yangzi Jiang, in centrul Chinei, si vecinatatea cu orase cu o bogata traditie mestesugareasca (Suzhou, Hangzhou), Shanghai a devenit rapid un important oras comercial.


Cand la putere a ajuns Partidul Comunist Chinez, orasul a fost considerat un simbol al capitalismului si a intrat intr-o perioada de "hibernare", fiind aproape uitat de toata lumea. In urma reformelor lui Deng Xiaoping, orasul a fost pus din nou in valoare.


Shanghai este cel mai mare santier urban de constructii din lume. O macheta gigant a orasului este vizibila intr-o cladire speciala din Piata Poporului. La ora actuala, orasul se mandreste deja cu peste 640 de zgarie-nori, in timp ce alti 300 sunt in constructie, majoritatea in noul cartier Pudong.


Orasul a si fost primul din lume cu un serviciu de tren Maglev (levitatie magnetica), care in prezent face legatura intre Aeroportul International Pudong si gara Long Yang in doar 8 minute pentru o distanta de 30 km.


Hangzhou


Hangzhou, numit si "Orasul matasii" este unul dintre cele mai frumoase orase din China, considerat un adevarat paradis pe pamant.

Inconjurat de plantatii de ceai si situat in apropierea lacului Xi Hu, Hangzhou a inspirat generatii de poeti si pictori si chiar unul dintre celebrele proverbe chinezesti: "Paradisul este in cer, pe pamant se afla Suzhou si Hangzhou".

Hangzhou, unul dintre principalele sase orase chinezesti, se poate mandri cu 2100 ani de istorie.

Marco Polo, care a vizitat orasul Hangzhou in secolul 13, a fost imediat vrajit de acest "oras dumnezeiesc" si l-a descris ca pe cel mai frumos oras din lume. Marco Polo a fost impresionat de palatele superbe, de podurile de piatra, strazile acoperite cu piatra si caramida, sistemul de navigatie a orasului, dar si de numeroasele ateliere mestesugaresti.

Hangzhou este unul dintre cele mai bune orase pentru shopping din China: matase, brocart, ceai, se gasesc din abudenta, facand deliciul turistilor. Faimosul ceai verde chinezesc (Longjing cha), cules manual de doua ori pe ani, este cultivat in aceasta regiune.


TianjinTianjin este unul dintre cele patru municipii ale Republicii Populare Chineze. Ca toate municipiile din China, Tianjin-ul are statut de provincie, fiind al doilea nivel administrativ dupa guvernul central. Asezat in nord-estul Campiei Chinei de Nord in locul in care se intersecteaza cinci brate aleriului Hai varsindu-se in marea Bohai. In timpul dinastiei Yuan (mongola) Tianjin purta numele de Zhigu.

 

In timpul dinastiei Ming numele sau a fost stabilit ca “Tianjin”, care s-ar traduce ca “bacul imparatului”. Statutul oficial de oras a fost primit abia in anul 1928. In prezent Tianjin are in subordine 15 districte si 3 judete. Tianjin este cel mai mare oras industrial din Campia Chinei de Nord dispunind de importante zacaminte de petrol, gaze si sare marina.

 

De asemenea, Tianjin este un important centru de afaceri si port la marea Bohai. Intrevestigiile culturale pot fi enumerate Gradina Ning, Palatul Tianhou, Fortul Dagukou, Templul Dule al judetului Ji, portiunea antica a Marelui Zid cu trecatoarea Huangya si muntii Panshan.


;