Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Знойная зима в Доминикане! Цены тают

Отдых в Доминикане - это отдых в стране вечного лета. В Доминикане всегда солнечно и тепло. И вы сможете купаться в море и в океане одновременно.

1390

China
Alte Destinatii:

Atractii turistice:

Principalele atractii turistice

• Luati o bicicleta si bucurati-va de natura Chinei. In jur de 300 milioane de chinezi folosesc bicicleta ca mijloc de transport, iar magazinele de unde le puteti inchiria se gasesc peste tot. Traseele de ciclism populare includ portiuni din Marele Zid si Guillin si Yangshuo din provincia Guanxi.

• Minunile naturale ale Chinei includ Rezervatia Naturala Qomolangma din Tibet, in jurul Everestului si locurile aflate si pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, precum parcul montanTaishan, stancile invaluite in ceata ale muntilor Huangshan, muntele budist Emei Shan si lacurile si cascadele din valea Jiuzhaigou.

• Puteti face drumetii intr-un peisaj spectaculos. Campingul Everest din Tibet este una dintre cele mai populare destinatii. Alte locatii includ platoul muntos Qinghai-Tibet, Defileul Tigrului din Yunnan si portiuni de-a lungul Marelui Zid.

• Cuceriti cei mai inalti munti din lume - Himalaya de la granita de sud a Tibetului, Everest sau Qomolangma la 8.848m inaltime si Namcha Barwa la 7.756m, in jurul caruia raul Brahmaputra a sapat un defileu fantastic pentru a patrunde in India.

• Alpinismul este un sport aflat in dezvoltare in China. Muntii carstici stancosi din provincia Guangxi au devenit un magnet pentru cataratori, oferind trasee pentru toata lumea, iar unele baruri chiar au ziduri de catarare.

• Puteti face croaziere pe rau. Barajul Trei Pasuri va ridica nivelul raului Chang Jiang sau Yangtze cu 175m pana in 2009, desi stancile spectaculoase inca vor trona de la inaltime. Pe croaziera pe raul Li din Guilin puteti admira formatiuni calcaroase uimitoare.

• Explorati pesterile. Indreptati-va spre pestera Dragonul Galben din Zhangjiajie, cea mai mare din Asia, sau spre pesteri mai populare, precum Flautul si Coroana Rosie din Guilin si Pestera de Argint din Yangshuo - stalactitele si stalagmitele de aici sunt luminate de neoane multicolore.

• Vizitati paduri de piatra. Faceti o excursie de o zi in Kunming pentru a vedea una dintre cele mai mari atractii naturale din sud-vestul Chinei. Coloanele de stanca se aseamana cu copacii pietrificati ai unei unei paduri.

• Relaxati-va pe o plaja tropicala. Aflata pe insula Hainan de pe coasta de sud, Sanya este una dintre cele mai noi statiuni ale Chinei, cu hoteluri internationale, plaje cu nisip fin, terenuri de golf, cocotieri si sporturi nautice.

• Incercati vechea arta tai chi, o serie de miscari lente ce antreneaza intreg corpul si se concentreaza pe puterea mintii. Tai chi este practicat dimineata devreme in toata China, cel mai popular loc fiind Parcul Beihai din Beijing.

• Bucurati-va de sarbatorile festivalului primaverii, cea mai importanta data din calendarul chinez. Familiile se intalnesc pentru a sarbatori Noul An Chinezesc, decorand casele cu picturi si afise pentru a aduce noroc. Activitatile din timpul festivalului includ parade, spectacole cu lumini si dansuri cu lei de hartie.

• Vizitati Orasul Interzis, oficial Muzeul Palat, palatul imperial al imparatilor Ming si Qing vreme de 500 de ani si cel mai mare loc istoric al Chinei, cu sali, palate si gradini fabuloase.

• Piata Tiananmen este cea mai mare piata publica din lume. Alte atractii ale Beijingului includ Templul Cerului din secolul XV, statiunea imperiala Palatul de Vara, portile zidurilor orasului, aleile si curtile traditionale hutong si frumosul parc Beihai.

• Din Beijing opriti-va la Marele Zid pentru a vedea Mormintele Ming, locul in care au fost inmormantati majoritatea imparatilor Ming.

• Impresionantul Zid Chinezesc a fost construit in 2.000 de ani si se intinde pe mai mult de 5.400km. Sectiunea restaurata Badaling are 8m inaltime si 6m latime, fiind cea mai apropiata de Beijing, la 70km.

• Minunati-va de armata de teracota a regelui Xians, ce numara 6.000 de statui in marime naturala si cai ingropati odata cu imparatul Qin Shi Huang Di, care a unit China pentru prima data, in 200 IHr. Vizitati pagodele Gasca Salbatica Mica si Mare si vechile ziduri ale orasului.

• Vizitati efigiile budiste monumentale ale pesterilor Yungang de langa Datong, precum si monumentele din pesterile budiste din secolul V de la Luoyang. In pesterile Mogao din Dunhuang se afla unele dintre cele mai vechi altare budiste din China.

• Din Chengdu vizitati muntele budist sfant Emei Shan si spectaculosul Buddha Maret din Leshan, sculptat intr-o stanca. Avand inaltimea de 71m, 100 de persoane pot incapea in talpa sa.

• Explorati cea mai veche pagoda din lemn a Chinei, Yingxian, pagoda de fier Kaifeng, pagoda Fan Bo, pagoda Patru Porti si moscheea Huaisheng, construita de arabi in anul 650.

• Aduceti un omagiu la mormantul lui Confucius, templu si vila. Mormantul Nordic Imperial Shenyang se afla in locul in care este inmormantat parintele fondator al dinastiei Qing. In Najing se afla Mormantul Xiaoling al fondatorului dinastiei Ming, Zhu Yuanzhang si mausoleul primului presedinte al Chinei, Dr Sun Yat-sen.

• Lasati-va cuprinsi de atmosfera orasului cosmopolitan Shangai, in care zgarie-norii contrasteaza cu atractiile traditionale precum gradinile si bazarul Yuyan.

• Cumparati matase si ceai in vechea capitala a Chinei, Hangzhou, descris si celebrat de Marco Polo ca "cel mai frumos si mai magnific oras din lume". Principala atractie a orasului este zona Lacului de Vest.

• Vizitati Venetia Chinei, Suzhou vechi de 2.500 de ani. Strazile ce aliniaza Marele Canal sunt o incantare pentru vizitatori. Gradinile includ Gradina 
Administratorului Umil si Gradina Stapanului Plaselor .

• Viata salbatica unica - parcurile vechi si padurile din bambus din provincia Sichuan sunt ultimele fortarete ale ursului panda urias, o specie pe cale de disparitie. Puteti urmari de aproape aceste animale in centrul de cercetare si inmultire dedicat lor si intr-o excursie de o zi la sanctuarul de pe munte, in Wolong.

• Puteti atinge cerul in capitala Tibetului, Lhasa, care se afla la 3.700m inaltime. Palatul Potala din secolul XVII, care a gazduit numerosi Dalai Lama, adaposteste exponate diverse, printre care fresce si statui incrustate cu bijuterii ale lui Buddha. Vizitati si Palatul de Vara (Norbulingka) si Templul Jokhang, cu statuile sale de aur ale lui Buddha.

• Parcurgeti ruta antica a matasii, de la Xian, prin deserturi si munti, spre marile Caspica si Mediterana, aducand budismul si islamismul in China. Principalele atractii includ grotele budiste din Dunhuang, ruinele orasului Jiaohe de langa Turpan si piata de duminica Kashgar.

;