Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
ЗОЛОТОЙ ТРЕУГОЛЬНИК + ЧАМБАЛ

ДЕЛИ -ДЖАЙПУР–АГРА -ДЕЛИ (6 Ночей/7 Дней)

655 $

Chile
Alte Destinatii:

Orase importante:

Insula Pastelui

Insula Pastelui, sau Rapa Nui, este unul dintre locurile cele mai izolate din lume si care adaposteste aproximativ 4.000 de locuitori. Doua treimi dintre acestia sunt indigeni, iar restul provin de pe continent. Practic toata populatia locuieste in singura asezare a insulei - Hanga Roa. Numele de Insula Pastelui nu are semnificatie religioasa, ci comemoreaza descoperirea insulei de catre vasul olandez, intr-o duminica de Pasti, in 1722. Testele ADN au aratat ca locuitorii insulei sunt descendenti ai calatorilor cutezatori veniti din Taiwan cu sute de ani in urma.
 
Majoritatea punctelor de interes se gasesc in Parcul National Rapa Nui, care este format dintr-o fasie lata de pamant ce tine cat cea mai mare parte din tarmul insulei. Daca va preseaza timpul, trebuie sa vizitati cel putin cariera Rano Raraku, locul in care au fost sculptate majoritatea statuilor moai si cea mai mare platforma oahu de pe insula - Ahu Tongari, care sustine 15 moai. Alte atractii sunt: platforma Ahu Akivi, care sustine 7 statui bine conservate, plaja anakena cu palmieri si cu o platforma cu 7 moai, pesterile Te Pahu, care sunt legate intre ele printr-un tunel de lava de 150m, plaja Ovahe si ahu Vinapu. acestea sunt doar cateva sugestii; intreaga insula prezinta locuri de interes. 

Cu un automobil puteti parcurge toate atractiile in 3-4 zile, insa nu aveti voie sa conduceti in afara traseelor oficiale. Clima este destul de constanta tot anul, cu o temperatura medie de 23°C in ianuarie si februarie si 18°C in iulie si august. Cea mai aglomerata perioada este de la sfarsitul lunii ianuarie pana la sfarsitul lunii februarie, cand localnicii organizeaza diverse sarbatori si petreceri pitoresti.


Valparaiso

Valparaiso este cel mai vechi si mai mare oras port din Chile. Acesta se afla pe coasta Pacificului, la 120km vest de capitala Santiago de Chile. Cea mai interesanta parte a orasului este centrul istoric si multele dealuri pline de case, cladiri coloniale, biserici si muzee. La fel de fascinante sunt si "ascensoarele" care urca aceste dealuri. Construite la sfarsitul anilor 1800, acestea transporta localnicii si turistii sus pe dealurile abrupte.
 
Partea de jos a orasului, cunoscuta si ca El Plan, consta intr-o serie de strazi pline cu magazine, banci, birouri si depozite abandonate ingramadite in jurul docurilor si portului. Multimea de dealuri care alcatuiesc orasul formeaza un amfiteatru inclinat spre mare. Pe langa muzee, partea cea mai interesanta a orasului este labirintul strazilor aliniate de cladiri colorate.

Districtul portuar, cu banci si companii de asigurari in stil britanic, baruri din care se aud ritmuri de tango si magazine demodate, este partea cea mai speciala a orasului. Va puteti plimba cu barca prin port, sau puteti urca dealurile in ascensor. Vizitati cartierul rezidential Cerros Alegres cu casele colorate si admirati privelistea orasului noaptea, cand milioane de luminite se reflecta in apele oceanului.

Santiago

Santiago este capitala statului Chile si cel mai mare oras. Este situat in Valea Centrala a tarii iar din punct de vedere administrativ face parte din Reguinea Metropolitana Santiago. Desi Santiago este capitala, Congresul National isi tine sedintele in Valparaiso. Santiago a fost infiintat de Pedro de Valdivia la 12 februarie 1541 sub numele Santiago de Nueva Extremadura. Ceremonia de infiintare a fost tinuta pe Dealul Huelén (redenumit apoi Cerro Santa Lucia. Valdivia a ales locatia orasului datorita climatului moderat si usurintei cu care putea fi aparat.

 

Primele cladiri au fost construite cu ajutorul indienilor Picunche. Orasul a fost usor afectat in timpul "Razboiului Chilian De Independenta" (1810–18) in Batalia de la Maipú, care a avut loc la sud-vest de oras. Santiago a fost numit capitala in 1818.

In timpul primelor decenii ale secolului al XIX-lea, Santiago a ramas un oras mic avand putine cladiri cu exceptia Palacio de La Moneda si a catorva biserici. In 1880 extractia de fertilizator din nordul tarii a adus prosperitate si a dus la dezvoltarea capitalei. Au fost construite puncte de referinta importante in 1910, precum Biblioteca Nationala si Muzeul de Arte. In 1985 un cutremur a distrus anumite cladiri istorice din centrul orasului.


Punta Arenas


Punta Arenas (sau Podul Arenas), cindva inchisoare, este acum un amalgam de natii, un loc plin de viata si culoare. Orasul Punta Arenas se afla aproape de locul unde Magellan i-a intalnit pentru prima oara pe Patagoni.

 

Punta Arenas este un oras cu doar 4.500 de suflete.

Fondat in 1843, a fost un port infloritor pana la deschiderea canalului Panama, iar recent a devenit un oras petrolifer.


Temuco


Aflat la 677km sud de Santiago, Temuco este un oras tanar (1881) si cel mai mare din sudul tarii. Avand doar cateva parcuri nationale precum Conguillio si Villarrica si fiind doar o poarta de intrare in popularul Pucon, Temuco nu are foarte multe de oferit vizitatorilor, ci este mai degraba un centru de tranzit spre alte zone al tarii.
 
Orasul in sine are totusi un farmec aparte, in parte datorat mostenirii bogate Mapuche. Acest lucru se observa mai ales in pietele colorate, care sunt cele mai bune locuri din tara in care puteti auzi vorbindu-se limba Mapuche. In Muzeul Regional Araucania puteti vedea cateva dintre bogatiile de argint Mapuche. Orasul se mandreste cu legaturile pe care le are cu premiatii Nobel, Pablo Neruda si Gabriela Mistral - Neruda a invatat in scoala de aici, iar Mistral a predat in oras. 

Temuco a fost intemeiat in 1881 si doar dupa sosirea caii ferate in 1893 orasul a inceput sa prospere. Influxul de 7000 de imigranti din sapte tari diferite au costituit nucleele comerciale si agriculturale care au transformat padurile in campuri. Originea cosmopolitana a locuitorilor este reflectata si de produsele din supermagazine.

Puerto Montt

Puerto Montt este un oras intemeiat in 1853 de catre colonistii germani, care se remarca prin arhitectura europeana cu acoperisuri inalte si balcoane ornate. Portul est un centru de transporturi pentru calatorii ce se indreapta spre sud sau Argentina. Puerto Montt a fost un punct terminus pentru multi ani, cand atat Panamericana cat si calea ferata Santiago se terminau aici. Acum, Panamericana merge pana in sud-vest, spre insula Chiloe, iar calea ferata continua pana in Temuco. 

Orasul insa a ramas acelasi - case rustice din lemn, invaluite intr-un nor rece de ceata. Puerto Montt se intinde de-a lungul golfului - la est se afl aplaja si districtul universitar Pelluco, iar la vest, dincolo de port si vis-a-vis de insula Tenglo, puteti gasi cel mai bun district pescaresc - Angelmo. La sud se afla dealuri si fiorduri cu paduri dese. Intr-o zi senina, se pot vedea vulcanii Calbuco si Osorno.

Din orasul vechi au ramas foarte putine cladiri. Catedrala a fost ruinata de un cutremur in 1960, iar cladirea prezenta nu se aseamana cu originalul; pe strada Guillermo Gallardo, biserica din lemn a fost restaurata cu mai mare succes. La vest de Plaza se afla Muzeul Juan Pablo II - in cadrul renovarilor din 2002, vechile exponate coloniale au fost inlocuite cu artefacte ce dateaza din cele mai timpurii asezari omenesti. La Monte Verde au fost gasite unelte ce dateaza din 20.000 IHr. Descoperirile din 1976 pun sub semnul intrebarii teoria conform careia asezarile omenesti au inceput in Stramtoarea Bering si au migrat spre sud.


 

;