Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
Солнечная и жизнерадостная Испания ждет вас!

Великолепная семерка + отдых на Испанской Ривьере,

650

Chile
Alte Destinatii:

Ghid turistic:

Republica Chile
Forma de guvernământ: democraţie reprezentativă cu sistem prezidenţial
Suprafaţa: 756.960 km² 
Populaţia: 16,598,074 locuitori
Limba oficiala: spaniola
Religie: 89% romano catolici, 11 % protestanţi
Capitala: Santiago
Moneda: peso
Ziua naţională: 18 septembrie
Fus orar: UTC -4
Domeniu Internet: .cl
Prefix telefonic: +56 

Aşezare geografică
Chile este situată în America de Sud, ocupând o porţiune lungă şi îngustă de coastă între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific. Are de la nord la sud o lungime a coastei de 4.270 km, aproape 2.650 mile, dar lăţimea medie nu depaseste 180 km. Arhipelagurile se extind pe coasta sudica a coastei chiliene de la insula Chile până la capul Horn, punctul cel mai sudic al continentului. Printre aceste arhipelaguri şi insule cele mai importante sunt: arhipelagul Chonos, insula Wellington, porţiunea vestică a Tierrei del Fuego, insulele Juan Fernandez, insulele estice. Chile de asemenea deţine o secţiune din Antarctica. Capitala oraşului şi cel mai mare oraş este Santiago.

Vecini
Chile are ca vecini la nord pe Peru, la est – Bolivia şi Argentina, şi la sud şi vest Oceanul Pacific. 

Relief
Din punct de vedere geografic, Chile se împarte, de la Nord la Sud, în următoarele zone:
Marele Nord: unde se află Deşertul Atacama, considerat drept cel mai arid deşert din lume.
Micul Nord: zona cu multe văi şi rîuri.
Valea Centrală: regiune cu climă temperată şi terenuri agricole.
Zona Australă: caracterizată prin prezenţa canalelor, insulelor şi gheţarilor.

Clima
Datorită marii sale longitudini, ţara posedă o clima variată, care permite dezvoltarea unei flore şi faune diversificate.
În Santiago, capitala ţării, climatul este blând: veri relativ calde şi secetoase (din noiembrie până în martie) cu temperaturi atingând 35 grade Celsius; ierni (din iunie până în august) mai umede, cu temperaturi maxime de 15 grade Celsius, şi minime de câteva grade peste zero. Media precipitaţiilor este de 360 mm pe an.
Inversia termică (un fenomen meteorologic prin care un strat stabil de aer cald ţine stratul de aer rece aproape de pământ) determină nivelurile înalte de smog şi poluare a aerului să fie blocate în Valea Centrală în timpul iernii. Guvernul a încercat să reducă poluarea prin încurajarea industriilor grele sa se mute din vale dar această masură a avut efecte limitate.

Viticultură
Chile este faimoasă şi pentru vinurile sale. Conquistadorii au plantat viţa de vie aici încă din secolul 16, iar Carmenere este un vin ce nu poate fi degustat decât în acest colţ de lume.
Una dintre cele mai importante zone viticole ale ţării este situată lângă Valea Maipo şi cuprinde o serie de firme specializate în producţia de vin importante precum Concha y Toro, Santa Rita, Santa Carolina, Cousino Macul. 

;