Pentru rezervare contactati: +373 22 277 232, +373 78 877 232, sau pe email: product@grandvoyage.md
PLECAM LA MUNTE IN SINAIA!!!!!!!

PENTRU CA SUNTETI SPECIALI PENTRU NOI - VA OFERIM PRETURI SPECIALE!

70

Argentina
Alte Destinatii:

Orase:

Buenos Aires

Buenos Aires este cel mai european dintre toate orasele Americii de Sud.

Cu bulevardele sale largi, parcuri inverzite, cladiri impozante, o cultura variata si o viata de noapte animata, Buenos Aires aminteste de Paris sau Barcelona. Acest lucru nu este de mirare: majoritatea locuitorilor sunt urmasi ai imigrantilor europeni, care s-au stabilit aici in secolul 19, aducand cu ei o cultura ce poate fi admirata in nenumarate galerii de arta, teatre si muzee, cat si o arta culinara ce poate fi savurata in restaurante de cea mai buna calitate.

In ciuda influentelor sale europene, Buenos Aires este un oras unic. Muzicienii care canta tango pe strazi fac parte din peisajul local la fel de mult ca si monumentele renumite ale orasului, precum Teatro Colon si arhitectura de inspiratie franceza.

Nuestra Señora de Santa Maria del Buen Aire a fost fondata in 1536 de catre Pedro de Mendoza si  poarta numelui sfintei ce protejeaza marinarii, aducandu-le un vant bun (buen aire).

In prezent, Buenos Aires este al treilea oras ca marime din America de Sud si contine 47 de barrios (cartiere), locuite de aproximativ 3 milioane de oameni. Desi centrul este agitat si aglomerat, ca orice mare centru urban, Buenos Aires este si un loc de plimbare foarte placut.

Cultura locala se afla la loc de cinste in fiecare saptamana cu ocazia targului din cartierul Mataderos (Feria de Mataderos), unde se gasesc preparate culinare si produse locale de artizanat.

Fiecare cartier din Buenos Aires are personalitatea sa proprie, oferind vizitatorilor muzee, vizite istorice, restaurante, magazine, cursuri de dans sau activitati in aer liber, pentru toate gusturile. Palermo, La Recoleta si Belgrano se mandresc cu bulevarde largi, marginite de cladiri grandioase si parcuri intinse.

Iguazu

Este una dintre destinatiile turistice care nu trebuie ratate, pentru ca altfel de vizita in Argentina nu ar fi completa. Cascada Iguazu se gaseste la granita dintre Brazilia si Argentina. Legenda locala spune ca impresionanta cascada a aparut din cauza furiei unui zeu care isi pierduse iubita. Cand veti ajunge acolo si veti privi in jos, spre Garganta del Diablo (Gatlejul Diavolului), s-ar putea sa credeti ca in aceasta poveste exista un sambure de adevar.

Cascada Iguazu este a doua ca marime din lume, dupa Cascada Victoria din Africa, si una dintre minunile naturale ale lumii. Inaltimea nu este insa atat de impresionanta ca lungimea, cascada parand sa se intinda la infinit. Cand nivelul apei raului este ridicat, spectacolul este superb si in acelasi timp infricosator, toata creasta fiind acoperita de torent. In unele parti va puteti apropia atat de mult de cascada, desi nu este cea mai buna idee, incat ii veti simti forta care strapunge aerul. A exista si o a doua cascada, chiar mai mare, care a fost distrusa atunci cand s-a construit in baraj pe rau. 
In afara cascadei va puteti plimba prin apropiere, unde in padure veti gasi maimute sau alte animale, care se joaca de parca nimic altceva nu ar conta.

Cei care vor sa treaca de cealalta parte a cascadei, in Brazilia, pot trece usor granita, gasind mereu taxiuri gata de drum. Multi considera ca este mai bine sa mergeti prima data in partea braziliana, chiar daca in acel loc cascada nu pare prea impresionanta, pentru a pastra ce este mai bun pentru final. Oricum, este o imagine pe care nu o veti uita niciodata.

Puerto Madryn

Orasul Puerto Madryn se afla pe malurile golfului Nuevo, intr-unul dintre cele mai adapostite locuri de pe coasta Patagoniei. Orasul este o destinatie de vara renumita pentru plajele frumoase, iar in ultimii ani s-a dezvoltat rapid, datorita pescuitului, turismului si rafinariilor de aluminiu Aluar.

Puerto Madryn se afla aproape de o mare rezervatie naturala cu o mare varietate de pasari si mamifere marine. Aveti la dispozitie si o multime de sporturi, inclusiv windsurfing. Orasul a fost intemeiat in 1886 de catre colonisti galezi, iar denumirile strazilor confirma aceste origini.
 
Aleea de pe coasta, Avenida Roca, este aliniata de restaurante, baruri si hoteluri. Plaja este minunata si puteti inota de la jumatatea lunii decembrie pana in martie. O plimbare printre docurile vechi va ofera o priveliste superba a marii.

Ushuaia

Situat in sudul extrem al Argentinei, pe „Isla Grande de Tierra del Fuego”, se afla Ushuaia, cel mai sudic oras din lume. Un oras pitoresc, cu un peisaj unic, ce combina perfect marea, ghetariii, padurile, lacurile si muntii, impresioneaza cu siguranta pe oricine.


Orasul a fost denumit la inceput de catre colonistii britanici Yámana,  dupa numele bastinasilor din zona. Mai tarziu localnicii i-au zis Ushuaia, ceea ce in Yamana semnifica: „golful vazut din  Vest”.


Pana dupa prima jumatate a sexolului XX, orasul era concentrat in jurul unei inchisori destinate  celor mai periculosi criminali. Guvernul Argentinian a ridicat aceasta inchisoare urmarind exemplul Britanicilor cu Australia. Fiind o insula indepartata, evadarea din inchisoarea de pe Tierra del Fuego era practic imposibila, astfel prizonierii au fost fortati sa se colonizeze si sa construiasca orasul.

 

Au construit o cale ferata din padure pana in oras, pentru a transporta lemnele necesare constructiilor, iar astazi aceasta este folosita de trenul care duce turistii pana la „Capatul Lumii”, Tren del Fin del Mundo, calea ferata cea mai sudica din lume.

 

Orasul este o destinatie ideala si pentru iubitorii schiului, deoarece exista zone foarte bune pentru a practica acest sport, precum: Cerro Castor si Ghetarul Martial.


Portul orasului, de unde pleaca majoritatea vaselor catre Antarctica, cel mai Sudic continent al Terrei, este deasemeniea o atractie pentru turistii de pretutindeni. Fiecare pas pe care il faci in acest oras te ajuta sa-i descoperi oamenii, originile, misticismul si natura.

 

Ushuaia este locul unde se sfarseste lumea si incepe nemarginirea.


Mar del Plata


Mar del Plata este un oras situat pe coasta argentiniana, in provincia Buenos Aires, la 400 de km sud de capitala. Este totodata unul dintre principalele porturi ale Argentinei si totodata cea mai importanta statiune estivala.

 

Cu o populatie de peste 500.000 locuitori, este pe locul al saptelea in topul oraselor argentiniene, pentru a nu mai pune la socoteala milioanele de turisti care vin annual aici. Este si una dintre destinatiile preferate de argentinieni, care vin in weekend in numar tot mai mare pentru doua zile de distracite.

Principala activitate economica este turismul. In fiecare an aici ajung intre patru si sase milioane de turisti. Iar orasul este pregatit sa ii primeasca pe toti, cu hoteluri, restaurante, cazinouri, baruri si alte atractii turistice. Este un oras modern si plin de viata.


;